Συνέργειες που πιάνουν τόπο…

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και η ΕΨΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία του Βόλου

Μια πρωτοβουλία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ που προάγει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της βιομηχανικής συμβίωσης

 

Αναγνωρίζοντας ότι η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων είναι το κλειδί για να πολλαπλασιάζει το θετικό του αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποιεί την πρωτοβουλία «Συνέργειες που πιάνουν τόπο», με τομείς προτεραιότητας τον άνθρωπο, τις τοπικές κοινότητες και τη φύση. Αυτή τη φορά, το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ενώνει τις δυνάμεις του με το Εργοστάσιο της ΕΨΑ στο Βόλο με στόχο να βελτιώνουν διαρκώς το υδάτινο αποτύπωμά τους και να συνεισφέρουν από κοινού στη δημιουργία ενός κόσμου πιο φιλικού και πιο πράσινου για όλους.

Στην από κοινό εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων, μειώνοντας την άντληση φρέσκου νερού έχουν προχωρήσει η ΕΨΑ και η ΑΓΕΤ Ηρακλής, που διατηρούν αμφότερες εγκαταστάσεις στην Αγριά Βόλου. Το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής χρειάζεται 280.000 κυβικά μέτρα νερό το χρόνο, το οποίο αντλείται από ιδιόκτητες γεωτρήσεις και φτάνουν στο εργοστάσιο με σωληνογραμμές. Μία από αυτές περνά πολύ κοντά από το γειτονικό εργοστάσιο της ΕΨΑ, γεγονός που επιτρέπει να παραλαμβάνει η εταιρεία νερό το οποίο αποβάλει η ΕΨΑ, αντικαθιστώντας έτσι ποσότητα φρέσκου νερού που θα παραλάμβανε από τις γεωτρήσεις, που ισοδυναμεί με το 11% των αναγκών σε νερό, βελτιώνοντας το υδάτινο αποτύπωμα των δύο βιομηχανιών.

Με κορυφαία προτεραιότητα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την τοπική κοινωνία του Βόλου, οι δύο βιομηχανίες υιοθετούν καλή πρακτική που έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση και προστασία των υδάτινων πόρων και την αναβάθμιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και των δύο Εργοστασίων. Πιο συγκεκριμένα, το Εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο παραλαμβάνει μέσω σωληνογραμμών το βιολογικά επεξεργασμένο νερό που αποβάλλεται από την παραγωγή της ΕΨΑ για την επαναχρησιμοποίησή του κατά τη διαδικασία παραγωγής τσιμέντου. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση φρέσκου νερού που αγγίζει τα 30.000 μ3 το χρόνο, προστατεύοντας έτσι το πολύτιμο αυτό αγαθό προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέργεια του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με την ΕΨΑ έρχεται να προστεθεί στην πρώτη «Συνέργεια που πιάνει τόπο» με την KNAUF AQUAPANEL, σε μια από κοινού προσπάθεια των μεγαλύτερων βιομηχανιών της περιοχής της Μαγνησίας να συνεισφέρουν ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.