Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών πραγματοποιήθηκε η δράση για την προστασία του περιβάλλοντος από την ΕΨΑ και την ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, οι οικογένειες και οι φίλοι της ΕΨΑ ενώθηκαν με τους κατοίκους της περιοχής και όλοι μαζί καθάρισαν το βυθό και τις ακτές της Αγριάς.

Στη διοργάνωση βοήθησαν με τεράστιο ζήλο και αφοσίωση η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που με εθελοντές δύτες ψάρεψαν λάστιχα και άλλα απορρίμματα από τον πυθμένα στο λιμανάκι, το Αθλητικό Σωματείο «Άθλος» Αγριάς, καθώς επίσης και ο Δήμος Βόλου και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου. Αποτέλεσμα: 2 φορτηγά γεμάτα απορρίμματα.

Ήταν μία ενέργεια στο πλαίσιο της 1ης Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής δράσης της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, όπου 27 εταιρίες-Μέλη και πάνω από 1.000 εταιρικοί εθελοντές, έδρασαν ταυτόχρονα σε 20 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Με μήνυμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΕ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», ο στόχος ήταν και είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Η 1η Πανελλαδική Περιβαλλοντική δράση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, προγραμματίστηκε τη συγκεκριμένη ημερομηνία, λόγω της καθιέρωσης του 3ου Σαββάτου του Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, Ποταμών και Δασών, αλλά και με γνώμονα τη σημαντική καταστροφή που υπέστησαν λόγω πυρκαγιών πολλές περιοχές της χώρας μας.

Ella Dika Mas

Οι εταιρείες – Μέλη που συμμετείχαν ήταν η AGRINO, η ΕΨΑ, η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, η ΑΓΑΝ, η Ευβοϊκή Ζύμη, η SKAG, η Κύκνος, η Βιολάντα, το Κτήμα Γεροβασιλείου, η Endless-Ευρωχαρτική, η Απόστολος Παπαδόπουλος, η Καλλικούνης, η Βιβλία Χώρα, η Πυρήνας, η Χιών, η Μύλοι Δάκου, η Γεωδή, η ΜΕΒΓΑΛ, η Οικογένεια Στεργίου, η VITEX, η Forlabels, η Flexia, η Elikon, η Φάρμα Κουκάκης, η SABO, η SEPTONA και η EUROCERT.

Ella Dika Mas1