ΣΕΒΤ – ΕΨΑ – Καμπάνια GDAs

Ο ΣΕΒΤ με τη συμμετοχή της ΕΨΑ και άλλων επιχειρήσεων ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών για το σύστημα αναγραφής συστατικών GDA.

ΣΕΒΤ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΜΑΘΕ ΤΙ ΤΡΩΣ!!!

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία, πήρε την πρωτοβουλία για την εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο του κοινού συστήματος αναγραφής των διατροφικών πληροφοριών (GDAs), που η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Τροφίμων εφαρμόζει σε εθελοντική βάση.
Στόχος του συστήματος είναι να διασφαλίσει την ομοιομορφία στη γραφική απεικόνιση των διατροφικών πληροφοριών για να βελτιωθούν οι ετικέτες τροφίμων στην Ευρώπη, ώστε οι καταναλωτές να είναι περισσότερο ενημερωμένοι για τις διατροφικές τους επιλογές.
Ο Οδηγός Διατροφής ‘Μάθε τι τρως’ μπαίνει στην καθημερινότητα των καταναλωτών για να τους βοηθήσει να διαμορφώσουν μια ισορροπημένη διατροφή που ανταποκρίνεται στις προσωπικές τους ανάγκες. Δηλαδή, οι ετικέτες τροφίμων απεικονίζουν πλέον με απλό και ξεκάθαρο τρόπο την Ενδεικτική Ημερήσια Πρόσληψη (GDAs), δηλαδή τη συνολική ημερήσια ποσότητα σε θερμίδες, σάκχαρα, λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο / αλάτι που ενδείκνυται να προσλαμβάνεται από τους ενήλικες. Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να αξιολογούν αντικειμενικά το κάθε τρόφιμο ξεχωριστά όσο και τη θέση που έχει αυτό στο καθημερινό τους διαιτολόγιο. Έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να διαμορφώσουν μια ισορροπημένη διατροφή προσαρμοσμένη στις προσωπικές τους ανάγκες.

Δείτε εδώ σελίδες της CIAA