Η ιστορία της ΕΨΑ έμπνευση για τη νέα γενιά

1ο βραβείο στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Σερρών, απέσπασε το 2ο «Γεωργιάδειο» Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, με το ντοκιμαντέρ «Άγρια λεμόνια», με θέμα την ΕΨΑ.

Δείτε εδώ το βραβευμένο, από το Υπουργείο Παιδείας, ντοκιμαντέρ για την ΕΨΑ http://bit.ly/1oIxxPi

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, οι μαθητές οπτικοποίησαν την πολύχρονη ιστορία της ΕΨΑ, με δημιουργικότητα και χιούμορ, ενώ με παραστατικότητα αναβίωσαν ιστορικά γεγονότα όπως τα εγκαίνια του εργοστασίου από τον Ελ. Βενιζέλο!

Με την καθοδήγηση των δύο καθηγητριών τους, οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης, έζησαν για 3 μήνες την εμπειρία της σκηνοθεσίας και της ηθοποιίας, με διασκεδαστικά γυρίσματα μέσα κι έξω από το σχολείο, στην παραλία της Αγριάς και στο εργοστάσιο της ΕΨΑ. Μια αξέχαστη εμπειρία για όλα τα παιδιά, τα οποία, μελετώντας την ιστορία της ΕΨΑ, δημιούργησαν μια πολύ ξεχωριστή αφήγηση για τη συμβολή της στην τοπική οικονομία της Αγριάς αλλά και του Βόλου.

Οι νικητές βραβεύτηκαν σε επίσημη τελετή στην κεντρική αίθουσα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την Τετάρτη 13 Απριλίου.

IMG_1243epsa_agria_lemonia IMG_1216epsa_agria_lemonia IMG_1232epsa_agria_lemonia IMG_1240epsa_agria_lemonia