Έκθεση έργων του ζωγράφου Γεωργίου Κοσμαδόπουλου

Print

Η ΕΨΑ τιμά την ιστορία της και συμμετέχει δυναμικά στη διοργάνωση της έκθεσης έργων του Γεώργιου Κοσμαδόπουλου

Προάγοντας τον πολιτισμό και στηρίζοντας την παράδοση, η ΕΨΑ στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων λειτουργίας της, αποτελεί έναν από τους βασικούς διοργανωτές της θεματικής έκθεσης με έργα του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Γεώργιου Κοσμαδόπουλου, στο Βόλο.

Σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Αρχεία Ν. Μαγνησίας) η ΕΨΑ με υπερηφάνεια παρουσιάζει έργα και αρχειακό υλικό τις οικογένειας Κοσμαδόπουλου, ιδρυτών τις αγαπημένης εταιρίας αναψυκτικών από την Αγριά Βόλου.

Ο Γεώργιος Κοσμαδόπουλος, απόγονος του ιδρυτή τις ΕΨΑ, αποτέλεσε μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στο χώρο του ιμπρεσιονισμού στην Ελλάδα, κατέκτησε διεθνείς διακρίσεις για το έργο του και συμμετείχε σε ποικίλες προοδευτικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες τις εποχής, ενώ παράλληλα υπήρξε δραστήριο μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η πράξη αυτή για την ΕΨΑ ξεπερνά τα στενά όρια του να είναι μια σημαντική δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι για εμάς ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους ανθρώπους που προετοίμασαν το έδαφος για να βρισκόμαστε εμείς εδώ σήμερα και να φέρουμε με χαρά το βαρύ φορτίο του να είμαστε συνεχιστές μιας παράδοσης που μοιάζει μοντέρνα και απολαυστική.

Η Έκθεση θα λάβει χώρα στο Κτίριο Τσικρίκη στο Βόλο, από τις 13 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2014. Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 & 18:00-21:00

Η ΕΨΑ στηρίζει τον πολιτισμό!